Mylene de Zoete

Wielrennen

Op m’n zevende ben ik gaan mountainbiken, maar twee jaar later ben ik overgestapt naar het wielrennen en baanwielrennen. Ik rijd op internationaal niveau.

“Op weg naar een profcariere als mountainbiker”

Vorig jaar ben ik Nederlands Kampioen geworden in de 2 kilometer individuele achtervolging op de baan. Op het EK baanwielrennen werd ik vijfde op de scratch. Verder heb ik al deelgenomen aan internationale wielerwedstrijden op de weg. Ik hoop profwielrenster te worden.

Als ik geslaagd ben voor mijn eindexamens 6 VWO ga ik niet studeren maar een tussenjaar nemen om me op het wielrennen te kunnen focussen. Ik hoop over twee jaar in een profploeg te zitten en met wielrennen mijn geld te verdienen. De weg daarheen is trainings- en kostenintensief.

Ik train momenteel 10 tot 12 uur per week. Als ik deelneem aan internationale wedstrijden betalen mijn ouders de reiskosten en hotelovernachtingen. Ook mijn ploeg, wielervereniging Beet-It Volendam, draagt een deel van de kosten. Mijn materiaal moet ik zelf betalen. Ik ben dan ook blij dat ik van Stichting Jong Talent Westland al twee keer een bijdrage heb mogen ontvangen. Met de eerste bijdrage heb ik een wielrenfiets gekocht en met de tweede een tijdritfiets. Wat ik zo leuk vind aan wielrennen? De combinatie van snelheid en tactiek. Dat geeft mij een kick.”

Talent aanmelden

Om te kunnen bepalen of een talent in aanmerking komt voor financiële steun, komen we graag met jou in contact. Neem hiervoor telefonisch of via de mail contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.