Kaspar Hamminga

Golfsurfen

Ik woon vlakbij de kust, in ’s-Gravenzande. Elf jaar geleden vroeg een vriend of ik zin had om mee te gaan golfsurfen. Ik was verbaasd over de hoogte van de golven in Nederland. Nadat ik het een paar keer had gedaan, heb ik mijn eigen spullen gekocht en ben ik nooit meer gestopt.

“Opstap naar Europees niveau golfsurfen”

Inmiddels is golfsurfen voor mij topsport geworden. In 2016 werd ik Nederlands kampioen. Ik train dagelijks ongeveer drie uur en combineer dit met mijn studie sportmanagement. Een goede golfsurfer moet krachtig zijn, soepel, technisch sterk én gevoel voor balans hebben. Eén van mijn internationale helden is drievoudig wereldkampioen Mick Fanning. Hij inspireert mij onwijs door zijn houding en focus.

Zelf wil ik doorgroeien naar het Europese niveau. Dit vereist een investering: de golven in Nederland zijn ideaal om te beginnen maar als je écht stappen wilt maken moet je in het buitenland trainen. Het meest makkelijke voor mij is de regio rond Bordeaux. Dit jaar neem ik deel aan het Europees Kampioenschap in Engeland en het Wereldkampioenschap in Frankrijk. Ik schat mijn kansen hoog in om Europees kampioen te worden. Voor buitenlandse wedstrijden ben ik al snel zo’n 2.000 euro kwijt aan de reis en de wedstrijdfee. Het is moeilijk om in de flow te komen waarin je voldoende aan een wedstrijd verdient om je deelname aan de volgende wedstrijd te kunnen betalen. Ik ben dan ook erg blij met de financiële steun die ik van Stichting Jong Talent Westland heb gekregen. Voor mij is dit de opstap naar het internationale niveau.”

Kaspar is genomineerd voor de titel “Sportman van het jaar 2018” in de Gemeente Westland!

Talent aanmelden

Om te kunnen bepalen of een talent in aanmerking komt voor financiële steun, komen we graag met jou in contact. Neem hiervoor telefonisch of via de mail contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.