Coen van den Bos

Tuba

“Onlangs ben ik mijn nieuwe tuba gaan ophalen. Het is een handgemaakt instrument van de beste kwaliteit. Ik kom uit een muzikale familie en speel sinds m’n zevende eufonium."

"Is het niet prachtig om zo’n mooi instrument in je handen te houden?"

Mijn docent op de muziekschool motiveerde me om auditie te doen voor de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aangezien je op het Conservatorium geen eufonium kunt studeren, heb ik 2,5 jaar geleden de overstap naar de tuba gemaakt. Inmiddels zit ik in mijn eerste jaar op het Conservatorium. Ik speel nog steeds in het orkest waar voor mij alles is begonnen: Honsels Harmonie in Honselersdijk. Daarnaast zit ik al twee jaar bij het Nederlands jeugdorkest. Na mijn studie hoop ik terecht te komen in een van de betere orkesten en mijn brood te kunnen verdienen met tuba spelen. Wellicht in combinatie met lesgeven en dirigeren.

Mijn opleiding duurt 4 jaar, en daarna kan ik nog 2 jaar een master volgen. Ik ben dagelijks zo’n 2 uur bezig met mijn tuba. Het is lastig om hem iedere dag mee te nemen naar het Conservatorium. Ik oefen dan ook voornamelijk thuis. Voor solorepertoires heb ik een kleine tuba, die ik via mijn vereniging heb gekocht. Mijn nieuwe, grote tuba is voor het orkestwerk – als het echt laag moet! Ik heb hem deels gefinancierd via het instrumentenfonds van het Conservatorium en deels via de bijdrage van Stichting Jong Talent Westland. De rest heb ik zelf bijgelegd.”

(2018)

Talent aanmelden

Om te kunnen bepalen of een talent in aanmerking komt voor financiële steun, komen we graag met jou in contact. Neem hiervoor telefonisch of via de mail contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.